Analele Universităţii din Oradea, Fascicula Biologie
.

 

Forest Thistle

BUN VENIT PE PAGINA NOASTRĂ

 

Revista "ANALELE UNIVERSITĂŢII DIN ORADEA" publică articolele comunicate la Sesiunea Anuală de Comunicări Ştiinţifice, organizată de Universitatea din Oradea, secţiunea Biologie (Biologie Vegetală şi Biologie Animală).
Revista noastră apare periodic din anul 1993, de două ori pe an, respectând datele apariţiei şi are o distinsă echipă de referenţi ştiinţifici. Este cotată CNCSIS B+ şi, din anul 2006, revista este indexată în baze de date internaţionale de prestigiu, precum  WEB OF SCIENCE (Master Journal List), CABI, DOAJ, SCOPUS, CiteFactor şi altele. Revista a fost nominalizată şi de către EBSCO Publishing. Toate articolele, începând cu cele din anul 2006, sunt oferite integral la această adresă web. Simte-te liber să le parcurgi şi contactează-ne dacă intenţionezi să publici aici rezultatele cercetărilor tale.

 

Sera cu laboratoarele de biotehnologie vegetală, microbiologie şi fiziologia plantelor, ale Centrului de Cercetări Biologice al Universităţii din Oradea


Legături utile

 • Universitatea din Oradea
 • Facultatea de Ştiinţe - pag. nouă
 • Facultatea de Ştiinţe Oradea
 • C.N.C.S.I.S.
 • Traditiile invatamantului superior oradean, folosind o metafora istorica, se pierd in negura vremurilor. In anul 2008 se implinesc 228 de ani de la infiintarea invatamantului academic oradean si 42 de ani de invatamant universitar continuu la Oradea.
  In atmosfera iluminista a sfarsitului secolului al XVIII-lea ia fiinta la Oradea, in 1780, o "institutie superioara pentru invatamantul filozofic", transformata in 1788 in Facultate de Drept, cea mai veche facultate nu numai de pe cuprinsul Romaniei actuale, ci dintr-o vasta regiune a rasaritului european.
  Din 1921 toate cursurile Facultatii de Drept s-au tinut in limba romana. In 1923, prin ctitorirea a doua Academii teologice viata universitara oradeana va primi noi dimensiuni.
  In mai 1990, printr-un decret al guvernului roman, s-a infiintat Universitatea Tehnica, denumita apoi Universitatea din Oradea, pe temelia puternica a unor prestigioase traditii universitare oradene. Era o reparatie culturala si stiintifica de mult dorita in viata societatii romanesti, ca o incununare la Oradea a victoriei revolutiei poporului roman din decembrie 1989, una dintre cele mai mari realizari romanesti din Crisana dupa realizarea Marii Uniri de la 1 Decembrie 1918. Se intruchipa astfel visul atator generatii de intelectuali bihoreni, exprimat limpede de un istoric al institutiilor culturale din municipiul Oradea si judetul Bihor: "Cat pentru viitor dorinta tuturor romanilor de bine este ca la Oradea sa se infiinteze o universitate completa, ale carei lumini sa strabata intreaga granita de vest a Romaniei".
  Toate cele 18 facultati, cu toate cele 124 specializari pentru invatamant universitar de licenta, sunt acreditate ori autorizate. Invatamantul postuniversitar cuprinde 121 specializari si 9 domenii de doctorat.
  Se afla in faza de finalizare constructia noii biblioteci universitare cu facilitati moderne, complet computerizata. Dezvoltam in continuare baza sportiva a Facultatii de Educatie Fizica si Sport cu terenuri de rugbi, fotbal, volei, handbal, tenis, baschet, sali de gimnastica, atletism. Baza sportiva sta la dispozitia tuturor studentilor in timpul lor liber. Pentru agrement si odihna folosim baza noastra proprie de la Stana de Vale.
  Invatamantul ramane mereu cea mai buna investitie pe termen lung, fiindca nici un bun nu este mai pretios decat cunostintele dobandite in perioada studiilor universitare.